Ugarak i Katica potpisali Ugovor o koncesiji

Bez autora
Jun 24 2012

U Ministarstvu za privredu Zeničko-dobojskog kantona jučer je potpisan Ugovor o koncesiji s kompanijom "Marmex" Sarajevo. Predmet koncesije je istraživanje i eksploatacija mineralnog resursa tehničko-ukrasnog kamena krečnjaka, na lokalitetu Dobrun-Dugandžići kod Olovske luke u općini Olovo. Ugovor su potpisali ministar Đemil Ugarak i direktor "Marmexa" Sead Katica. Koncesija je dodijeljena na 20 godina, a postignuta cijena koncesione naknade iznosi tri KM po metru kubnom čvrste mase. Dodjelom ove koncesije osigurava se 20 novih radnih mjesta u prvoj fazi eksploatacije.

Ugarak i Katica potpisali Ugovor o koncesijiU Ministarstvu za privredu Zeničko-dobojskog kantona jučer je potpisan Ugovor o koncesiji s kompanijom "Marmex" Sarajevo.

Predmet koncesije je istraživanje i eksploatacija mineralnog resursa tehničko-ukrasnog kamena krečnjaka, na lokalitetu Dobrun-Dugandžići kod Olovske luke u općini Olovo.

Ugovor su potpisali ministar Đemil Ugarak i direktor "Marmexa" Sead Katica.

Koncesija je dodijeljena na 20 godina, a postignuta cijena koncesione naknade iznosi tri KM po metru kubnom čvrste mase.

Dodjelom ove koncesije osigurava se 20 novih radnih mjesta u prvoj fazi eksploatacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik